Beroepentest

The Bridge Career helpt je keuzes te maken

Als een studie volgt dan moet je de vraag beantwoorden: “Wat ga ik na mijn studie doen?” Verder studeren of een baan zoeken en in welke richting eigenlijk? Als je voor een keuze staat die de rest van je leven zal beïnvloeden dan heb je behoefte aan informatie. Data die je helpt verder te kijken en weloverwogen beslissingen te maken. Met de beroepentest van The Bridge Career krijg je antwoord op al jouw vragen.

Wat is een beroepentest?

Als je studeert moet je keuzes maken voor de toekomst, zelfs als je daar nog niet aan toe bent. Als je momenteel een beroep uitvoert waarbij je twijfels hebt of deze carrière bij je past dan wil je de mogelijkheden verkennen voordat je een keuze maakt. Wat wil je eigenlijk? Waar liggen jouw capaciteiten? Ieder mens is uniek, we worden niet geboren met een handleiding of een lijst met ‘technische specificaties’. Een beroepentest helpt je inzicht te krijgen in wat jouw wensen én mogelijkheden zijn.

Hoe werkt een beroepentest?

Een beroepentest is een lange lijst met vragen die je moet beantwoorden. Deze vragen zijn niet sturend en je kunt ook geen ‘verkeerd’ antwoord ingeven. Als je de vragen eerlijk en open beantwoordt dan komt er een resultaat uit dat aansluit op jouw capaciteiten, karakter en mogelijkheden. Er bestaat het risico dat je tijdens het invullen te kritisch op jezelf bent of juist niet kritisch genoeg. Daar wordt rekening mee gehouden, tenminste wel in de beroepentest van The Bridge Career die werd ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht. De basis van deze analyse komt voort uit resultaten van 500 testen bij andere personen. Hoewel iedereen uniek is zijn er wel degelijk overeenkomsten te bepalen. Het algoritme kan bijsturen zonder dat je het zelf in de gaten hebt.

Moet je vaker een beroepentest uitvoeren?

The Bridge Career adviseert om iedere twee jaar de test opnieuw in te vullen. Dit is niet verplicht maar het is mogelijk dat jouw ambities of vaardigheden veranderd zijn. Daarnaast is de samenleving ook steeds in beweging. Beroepsgroepen waar je tien jaar geleden direct aan de slag kon zijn nu schaars geworden. Of er zijn nieuwe opleidingen die vroeger niet bestonden. Door periodiek een beroepentest uit te voeren kom je niet alleen meer te weten over jezelf, je krijgt ook inzicht op de markt en jouw mogelijkheden om te groeien.

Voor consumenten en organisaties

De beroepentest van The Bridge Career is heel laagdrempelig om te gebruiken. Zo zijn er testen voor MBO, HBO en WO niveau ontwikkeld, naast Nederlands kun je ook kiezen voor een Engelstalige versie. Consumenten die graag wat meer zekerheid willen in hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen direct een test aanvragen, daarnaast is deze test ook beschikbaar voor opleidingen en ondernemingen. Na een test van pakweg 35 minuten krijg je direct antwoord op vragen als “welke loopbaan past bij mij?”, “waar zoek ik naar in een vervolgstudie?” en “voel ik me beter als ik een carrière switch maak?”. Een beroepentest kan je vermoedens bevestigen maar soms ook nieuwe mogelijkheden laten zien waar je niet eerder aan gedacht hebt.

Waar sta je nu en waar ga jij naartoe? Ontdek het zelf en neem de beroepentest van The Bridge Career.
Bezoek onze website ook voor een online assessment.

Douglas Lawrence