De voordelen van Shea Butter voor haar

VrijnatuurlijkKaritéboter is tegenwoordig een zeer populair ingrediënt in veel natuurlijke huidverzorgingsproducten vanwege de talrijke bewezen voordelen voor de huid. Shea werd voor het eerst medisch en cosmetisch gebruikt door inheemse volkeren uit Afrika.

Tegenwoordig wordt het commercieel gekweekt en wordt het vaak opgenomen in natuurlijke huidverzorgingscrèmes en lotions. Bovendien moeten mensen die mogelijk problemen hebben met allergieën, overwegen om sheaboter te gebruiken.

De voordelen van sheaboter voor de huid gaan veel verder dan alleen het leveren van vocht.

Het is bekend dat de voedingsrijke vetzuren een gezonde celfunctie bevorderen, het vochtgehalte van de huid reguleren en zelfs ontstekingen helpen bestrijden. Aangenomen wordt dat sheaboter helpt de huid gehydrateerd te houden door een dunne barrière van vocht rond de huidcellen en weefsels te bieden. Bovendien geeft enig onderzoek aan dat het kan werken als een antioxidant, waardoor de tekenen van veroudering zowel fysiek als mentaal worden verminderd. Voedings- en medisch onderzoek ondersteunen het idee dat een dieet met veel sheaboter en andere soortgelijke natuurlijke plantaardige oliën zeer gunstig kan zijn voor de gezondheid en het uiterlijk van de huid.

Vanwege alle voordelen van sheaboter voor haar, is een van de meest voorkomende vragen over deze samenstelling welke soorten vochtinbrengende crèmes en make-upproducten het bevatten. Het is een feit dat het verpakt wordt in allerlei soorten producten, van lotions tot zeep, reinigingsmiddelen, crèmes tegen veroudering en zelfs bepaalde soorten make-up. Hoewel veel mensen aannemen dat al deze producten bedoeld zijn voor gebruik op een droge huid, is de waarheid dat een verrassend aantal van deze producten met het ingrediënt zijn gemaakt. Hoewel de vetzuren en vitamine E nuttig zijn bij allerlei aandoeningen, zijn ze vooral gunstig voor mensen met een droge, jeukende of beschadigde huid. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat het aanbrengen van de boter op een geïrriteerde of door de zon verbrande huid de pijn kan verlichten die met die aandoeningen gepaard gaat.

Een andere vraag die vaak opkomt, is hoe je een crème of lippenbalsem kunt krijgen met boter erin.

Er zijn twee primaire manieren om dit te doen. Ten eerste kunt u een product kopen dat alle voordelen van sheaboter voor haar bevat, inclusief alle bovengenoemde voordelen. Ten tweede kunt u uw eigen maken. Je eigen natuurlijke conditioner of lippenbalsem maken met de olie is niet moeilijk.

Je hebt bijvoorbeeld een mix van twee verschillende plantaardige oliën nodig. Je hebt bijvoorbeeld caprylzuur nodig, dat is afgeleid van de vruchten van de kokospalm. Vervolgens heb je stearinezuur nodig, dat wordt verkregen uit citrusbomen. Deze twee oliën worden gecombineerd in een blender en vormen een dunne pasta. Ten slotte wordt het verwarmd totdat het een vloeistof wordt, die u vervolgens op uw haar en huid kunt aanbrengen.

Als je een vochtinbrengende crème wilt, in plaats van een reiniger, die ook alle voordelen van sheaboter voor haar heeft, dan wil je de ongeraffineerde versie kopen. De ongeraffineerde versie bevat kleinere hoeveelheden van alle essentiële vetzuren die nodig zijn om je hoofdhuid te hydrateren. Bovendien bevat de ongeraffineerde versie van deze crème ook een kleine hoeveelheid caprylzuurhars. De kleinere hoeveelheid caprylzuurhars maakt de crème veel krachtiger om je hoofdhuid en huid te hydrateren.

Assortiment Helemaal Shea producten van Vrijnatuurlijk

Douglas Lawrence