Zijn SunPower zonnepanelen echt beter?

Als je op zoek bent naar het antwoord op de vraag “zijn SunPower zonnepanelen beter dan andere panelen?” dan kunnen we kort zijn; ja, deze panelen behoren tot de beste in de markt. Als je liever nog wat extra informatie hebt voordat je deze premium panelen aanschaft dan moet je zeker verder lezen. Want waarom zijn SunPower zonnepanelen eigenlijk beter dan die van de concurrentie?

Wat zijn SunPower zonnepanelen?

Je ziet steeds vaker panelen op het dak liggen. De werking in basis begrijpen de meeste mensen wel; zonnecellen vangen zonlicht op en zetten dit om naar energie. Dat er verschil in kwaliteit is zullen veel mensen ook nog wel begrijpen maar wat maakt SunPower zonnepanelen anders dan de rest? Dit bedrijf uit de Verenigde Staten maakt al sinds 1985 technologie om zonne-energie op te wekken. Dat is dus ruim 35 jaar aan ervaring. In die periode hebben ze gewerkt voor de Amerikaanse regering en hun technologie toegepast in een speciale solar auto van Honda en een vliegtuig van NASA.

Maxeon technologie maakt het mogelijk

De voornaamste reden dat SunPower zonnepanelen betere prestaties leveren dan andere producten komt door de Maxeon technologie. Dit is namelijk een gepatenteerd concept van het Amerikaanse bedrijf. Enkele kenmerken van deze technologie zijn:

  • Er bevinden zich geen rasterlijnen aan de bovenzijde. Dit betekent een hogere opbrengst per paneel.
  • Er is een superieure trekontlasting die ervoor zorgt dat panelen geen last hebben van uitzetten en krimpen door warmte en kou.
  • De achterzijde is gemaakt van massief koper, dit betekent een meer solide ondergrond en geen kans op roest.
  • De kans op storing in de cellen is veel lager dan bij andere producten het geval is.
  • Degradatie vindt veel langzamer plaats. Dit zorgt voor een langere levensduur met een blijvend hoge opbrengst.

Dat de egaal zwarte SunPower zonnepanelen er ook mooier uitzien op het dak is dan een mooie bonus. Het oog wil ook wat.

Geschikt voor bedrijven en consumenten

Dat het bedrijf SunPower meerdere wereldrecords heeft gevestigd op het gebied van zonnecellen is natuurlijk heel leuk voor ze maar daar heb je als gebruiker geen direct voordeel van. Dat ze volgens onafhankelijke metingen de hoogste opbrengst weten te genereren van alle producten op de markt is wel een kenmerk dat interessant is. Naast oplossingen voor bedrijven worden SunPower zonnepanelen ook geleverd aan consumenten die graag onafhankelijk willen zijn van niet-duurzame energiebronnen in huis. Het is daarom goed om te weten dat SunPower zonnepanelen in slechts één dag te installeren zijn op een standaard woning. Uiteraard dient deze installatie door een ervaren leverancier uitgevoerd te worden.

Douglas Lawrence