Gereedschap dat nodig is voor het afstemmen van de motor

Motortuning is simpelweg de aanpassing of wijziging van een onderdeel van een motor om optimale prestaties, zuinigheid, vermogen of beide te bereiken. Om een automotor optimaal te laten functioneren, moeten alle componenten samenwerken om de hoogste totale waarde te bieden.

De onderdelen van een motor worden om verschillende redenen afgesteld, waaronder het optimaliseren van de prestaties van de auto, het verlengen van de levensduur van de motor en het milieu en het zuiniger maken van de motor. Het afstemmen van een motor kan ook worden gedaan om de rijeigenschappen van de voertuigen te verbeteren. Als u een auto van HP of een Nissan-auto heeft, is het raadzaam om regelmatig de motor af te stemmen om uw auto op het hoogste niveau te laten presteren.

Het afstemmen van een motor is niet zo ingewikkeld als sommigen misschien denken. In feite is het relatief eenvoudig, hoewel sommigen de procedure niet uitvoeren omdat ze de procedures niet correct uitvoeren. In het algemeen noemen autoliefhebbers afstemming lucht- of gasafstemming, terwijl de meeste auto’s die worden afgesteld, beide soorten procedures omvatten. Gasafstemming verwijst naar het aanpassen van de druk van het brandstofmengsel, terwijl bij luchtafstemming alleen lucht aan het mengsel wordt toegevoegd om een toename van het aantal pk’s te bereiken.

Er zijn veel aanvullende factoren die bijdragen aan het afstemmen van de motor en de prestaties van het voertuig.

Enkele hiervan zijn het ontstekingstijdstip, compressietests, opnieuw smeren van de ontsteking en benzineverbruik. Zoals eerder vermeld, wordt er afgesteld om de algehele prestaties van het voertuig te maximaliseren. Dit wordt bereikt door de motor beter te laten presteren bij lage toerentallen, maar slechter bij hogere toerentallen. De beste manier om een voertuig af te stemmen, is door de symptomen ervan te analyseren en vervolgens te bepalen of het probleem moet worden afgesteld of niet.

Als het gaat om het afstellen van een motor, is een van de belangrijkste hulpmiddelen die worden gebruikt een elektronische ontstekingstester. Een elektronische ontstekingstester, ook wel EIT genoemd, voert verschillende tests uit op de motor, zoals startdruk, stationair toerental, paardenkracht en koppel. De tester meet de spanning en stroom met behulp van verschillende methoden, afhankelijk van het product dat wordt getest. Om de technicus te helpen het product te testen, gebruikt hij voor elke test een blauwdrukprogramma. Het is belangrijk om een grondig begrip te hebben van het blauwdrukproces voordat u probeert om blauwdrukprogramma’s te gebruiken voor het afstellen van motoren.

Een ander belangrijk hulpmiddel bij het afstemmen van de motor is een uitlaatemissietest, die kan worden uitgevoerd met behulp van een uitlaatgasdruksensor (EPGS). De kit bevat een OBD-lezer, luchtfilter, roestvrijstalen luchtfilter, roestvrijstalen uitlaatspruitstuk met hoge doorstroming, zuurstofsensor en een montageplaat. De OBD-lezer is speciaal ontworpen om de parameters van de EPGS te lezen, die verschillende componenten van de uitlaat controleert en bestuurt. De kit bevat ook diverse andere tools die helpen bij het testen, zoals een OBD-scanner, een vonkenvanger en een variabele inlaatluchtregelaar.

Andere belangrijke instrumenten die worden gebruikt bij het afstellen van de motor zijn onder meer brandstoftoevoersystemen en brandstofinjectoren. Brandstofinjectoren worden gebruikt om de brandstofdichtheid van lucht en benzine voor auto’s of vrachtwagens te verhogen door de brandstofmoleculen samen te persen. Deze kunnen handmatig worden aangepast of met behulp van computers, waardoor handmatige aanpassingen en automatische aanpassingen mogelijk zijn. Tanken is een ander belangrijk hulpmiddel voor degenen die zelf onderhoud plegen, aangezien deze service het brandstofverbruik van het voertuig verhoogt.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl

Douglas Lawrence